Hackademy

HAC(K)ADEMY

26/10/2022

In aanloop naar een eerste full-blown editie van Hack Kempen in 2023 organiseerden we een aantal gratis, inspirerende en leerrijke sessies met focus op het innovatieve en disruptieve. Enkele topics die aan bod kwamen:

 • Design Thinking door Wannes De Loore
 • May the future be with you door Trendwatcher Tom Palmaerts
 • Crowdfunding door WinWinner
 • Entertaining show: een ethische haker aan het werk door Reinaert Van de Cruys
 • Future of (physical) retail door Tim Gielen

Nu zit onze focus op de verdere organisatie van onze hackathon HACK KEMPEN 2023.

Onderaan kan je wel meer info vinden over de voorbije sessies. En volg deze pagina zeker verder op rond topics van toekomstige HAC(K)ADEMY’s.

Tot snel,
Team Hack Kempen

Hacademy oktober 2022

HAC(K)ADEMY - Entertaining show: Een ethische hacker aan het werk

26/10/2022

INTRO

In aanloop naar een eerste full-blown editie van Hack Kempen in 2023 organiseren we een aantal gratis, inspirerende en leerrijke hac(k)ademy’s met focus op het innovatieve en disruptieve.

Hoewel de “Hack” in onze naam niets te maken heeft met hacking/computercriminaliteit, maar verwijst naar de hackathon die we organiseren, vonden we het wel leuk om eens een Kempische Ethische Hacker aan het woord te laten.

Onze 5e hac(k)ademy zal fysiek doorgaan in de gebouwen van Belcotec (Kleinhoefstraat 8, 2440 Geel), vlakbij de Innovatiecampus waar Hack Kempen 2023 zal plaatsvinden.

Deelnemen is gratis, inschrijven is wel verplicht. Scroll verder voor meer informatie en een inleidend filmpje!

Benieuwd naar de vorige edities? Onder het inschrijfformulier vind je telkens de korte samenvatting van de vorige Hackademy’s.

Tot snel,
Team Hack Kempen

hackademy - retail of the future

HAC(K)ADEMY - Retail of the future

15/12/2022 - 19u

INTRO

In aanloop naar een eerste full-blown editie van Hack Kempen in 2023 organiseren we een aantal gratis, inspirerende en leerrijke hac(k)ademy’s met focus op het innovatieve en disruptieve.

Deze keer zal Tim Gielen, als “store of the future creator”, meer inzichten geven over hoe de consument in de toekomst wil winkelen: Retail of the future.

Zeer interessant voor (lokale) handelaars met een eigen fysieke winkel of webshop, of iedereen met een gezonde interesse in retail.

Onze 6e hac(k)ademy zal fysiek doorgaan op donderdag 15 december 2022 in de gebouwen van 3DCADWORKS (Veilingstraat 7 blok A havennummer 1421, 2320 Hoogstraten). De deuren gaan open om 19u, een half uurtje later (19u30) gaan we van start

Deelnemen is gratis, inschrijven is wel verplicht. Scroll verder voor meer informatie!

Benieuwd naar de vorige edities? Onder het inschrijfformulier vind je telkens de korte samenvatting van de vorige Hackademy’s.

Tot snel,
Team Hack Kempen

MEER INFO

Entertaining show: Een ethische hacker aan het werk

De “Hack” in onze naam heeft uiteraard niets te maken met hacking of computercriminaliteit, het verwijst namelijk naar de hackathon die we organiseren. Maar toch vonden we het wel leuk om eens een Kempisch Ethische Hacker aan het woord te laten tijdens onze eerste fysieke hac(k)ademy. En hij gaat niet alleen aan het woord, maar maakt er direct een entertaining show van met ludieke demonstraties.

Reinaert Van de Cruys is ethisch hacker bij Fox&Fish Cyberdefense. In deze nieuwste hac(k)ademy editie van Hack Kempen toont hij zijn vaardigheden live op het podium. Iedere hacking demonstratie besluit hij met eenvoudige tips om jezelf beter te beschermen, zowel voor gezinnen als voor bedrijven, zodat je zeker met stof tot nadenken naar huis gaat (of naar kantoor).

 • Weet jij hoe je een virus infectie kan herkennen, en hoe je erop moet reageren?
 • Ken jij de ware risico’s van het klikken op een phishing link, of het insteken van een onbekende USB stick?
 • Heb jij je altijd al afgevraagd hoe hackers zo snel wachtwoorden raden, en wat nu écht de makkelijkste manier is om je online accounts goed te beschermen?
 • Ben jij ook benieuwd om te zien hoe hackers hun doelwitten uitkiezen, en welke nieuwe hacking technieken we de komende jaren mogen verwachten?

Schrijf je dan snel in voor deze leerrijke, laagdrempelige maar bovenal plezante avond!

Voor ondernemers en professionals geven ze ook een aantal pragmatische tips mee om hun onderneming & collega’s cyberveiliger te maken. 

Deze editie van de Hac(k)ademy is mede mogelijk gemaakt door:

MEER INFO

hackademy - retail of the future

Retail of the future

De afgelopen jaren heeft technologie (e-commerce, AI, web 3.0, …) gezorgd voor heel wat innovaties binnen de retail. En het blijft verder bewegen om de consument op de wenken te bedienen en een ultieme beleving te bezorgen. Wat is de rol dan nog van de fysieke winkel?

Dorpspleinen brachten markten.
De treinen brachten department stores.
De wagens brachten shopping centra.
Het internet bracht e-commerce.

Door velen aanzien als de dood van de fysieke winkel, door Tim aanzien als broodnodige duw in de rug voor de evolutie van het concept winkel zoals we dat de laatste decennia kenden.

Hoe gaan we winkelen in de toekomst, welke retailers, merken en concepten brengen die toekomst al naar het heden, en hoe herdefiniëren we de toegevoegde waarde van onze fysieke aanwezigheid als merk in een tijd waar digtaal gemak en disruptie in de hele keten het klassieke businessmodel onder druk blijven zetten.

Tim Gielen is naast co-founder van Wave of Engagement ook vooral retail concept denker & ontwerper. Door al zijn research en dankzij meer dan 50 gasten die in zijn #teamretail podcast kwamen praten over de toekomst van retail, zal Tim zeker voldoende inspiratie brengen waarmee iedereen aan de slag kan. 

Bij Wave of Engagement helpt men bij het bedenken en realiseren van INNOVATIEVE WINKELCONCEPTEN op de grens tussen strategie , design en technologie.

Zeer interessant voor (lokale) handelaars met een eigen fysieke winkel of webshop, of iedereen met een gezonde interesse in retail.

Deze editie van de Hac(k)ademy is mede mogelijk gemaakt door:

INSCHRIJVEN

hackademy - retail of the future

Schrijf hier in op onze reservelijst

(en een mogelijke 2e editie)

Schrijf je hier gratis in voor de HAC(K)ADEMY “Entertaining show: Een ethische hacker aan het werk​” reservelijst.

De HAC(K)ADEMY op woensdag 26 oktober 2022 is namelijk al volledig volzet. Bij voldoende interesse zetten we daarom nog een 2e editie op. Wanneer je bent ingeschreven op deze reservelijst, ben je uiteraard de eerste die hierover meer info zal ontvangen.

Indien deelnemers van de HAC(K)ADEMY op 26 oktober zouden wegvallen, kunnen we je uiteraard ook op de hoogte houden van de vrijgekomen plaatsen.

INSCHRIJVEN

Entertaining show: Een ethische hacker aan het werk

Schrijf hier in voor "Retail of the future"

Schrijf je hier gratis in voor de HAC(K)ADEMY “Retail of the future”

De HAC(K)ADEMY zal doorgaan op donderdag 15 december 2022 19u bij 3DCADWORKS in Hoogstraten

VORIGE EDITIES

HAC(K)ADEMY - Editie 21/12/2021

DESIGN THINKING

Design Thinking is een filosofie en set van tools om op een creatieve manier problemen op te lossen, steeds vertrekkend vanuit de gebruiker. Via een bewezen stappenplan wordt eerst gezocht naar de juiste definitie van het probleem, om daarna ideeën te generen om zo te werken via een prototype naar een werkende oplossing.

Wannes De Loore is een digitaal generalist, uomo universale digitalis. Met heel wat ervaring in online hyper-efficiënte workshops, is hij de geknipte man om Design Thinking kort toe te lichten.

De sessie van Wannes gemist? Je kan ze op Youtube alvast herbekijken.

HAC(K)ADEMY - Editie 08/03/2022

Web 3.0 in de Kempen​

Vincent Buyssens is een ‘digital nomad’ die openbloeit in omgevingen waarin
technologie, wetenschap, design en de maatschappij een worden. Hij houdt
van authenticiteit en larger-than-life ideeën.

Vincent nam ons mee in het verhaal van Web 3.0 met de Metaverse en NFT. Wat is dat nu de Metaverse? Waarom komt de gaming industry in de picture? Wat kunnen we er als bedrijf mee?

Hackademy web 3.0

HAC(K)ADEMY - Editie 17/03/2022

hacademy maart 2022 Tom Palmaerts

May the future be with you

Tom Palmaerts is trendwatcher, bekroonde keynote spreker en managing partner bij Trendwolves, een fullservice trend- en marketingbureau met een focus op jonge consumenten en moderne gezinnen. Hij werkt voor organisaties als Barry Callebaut, Clariant, Conway, AG Insurance en Devan. 

Ben jij klaar voor de toekomst? Twijfel je over het antwoord? Dat is oké. Het leven gaat soms zo snel, dat de toekomst ons doet duizelen. Maar, hoe worden we dan wel futureproof? Tom Palmaerts reist al jarenlang de wereld rond met één doel: mensen zin doen krijgen in de toekomst.  

We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar door kleine trillingen te kaderen in grote evoluties en trends kunnen we mogelijke toekomsten voorstellen. Tom Palmaerts van Trendwolves onderzoekt welke maatschappelijke fenomenen de volgende tien jaar belangrijk zullen zijn. Hij speelt graag met toekomstdenken…maar toekomstdenken is enkel interessant als we er vandaag mee aan de slag kunnen gaan.

HAC(K)ADEMY - Editie 19/04/2022

Crowdlending & Crowdfunding

Ondernemers en investeerders groeien samen. En dat zien we alsmaar meer gebeuren. Crowdfuning, waarvan Crowdlending een onderdeel is, wordt steeds populairder.
 
Het zorgt daarnaast voor een mooie win-win: langs de ene kant centen voor verdere groei van een onderneming, langs de andere kant een mooi rendement voor de investeerder.
 
Thomas Van Cauteren van WinWinner wist ons in elk geval te overtuigen.
 
Benieuwd naar zijn inzichten en het 7-stappenplan van een succesvolle Crowdlending campagne? Herbekijk dan zeker de opname via onderstaande knop.

HAC(K)ADEMY - Editie 26/10/2022

hack kempen - hackademy 26102022
hack kempen - hackademy 26102022 002

Entertaining show: Een ethische hacker aan het werk

De “Hack” in onze naam heeft uiteraard niets te maken met hacking of computercriminaliteit, het verwijst namelijk naar de hackathon die we organiseren. Maar toch vonden we het wel leuk om eens een Kempisch Ethische Hacker aan het woord te laten tijdens onze eerste fysieke hac(k)ademy.

Reinaert Van de Cruys is ethisch hacker bij Fox&Fish Cyberdefense. Hij kreeg het publiek volledig mee door hen telkens een vraag rond cybersecurity voor te leggen:

 • Wat is  de juiste link (waarop mag je klikken)?
 • Wat doe je als je een USB stick vindt?
 • Wat doe je als je ransomware op je laptop hebt?
 • Enz…

Daarna gaf hij steeds toelichting bij het antwoord, versterkt met een live demo. 

En zo name iedereen enkele handige en eenvoudige tips mee om zichzelf beter te beschermen.

We zijn ook de mensen van Belcotec dankbaar voor de zeer mooie locatie van deze hac(k)ademy. 

HAC(K)ADEMY - Editie 15/12/2022

Future of (physical) retail

De afgelopen jaren heeft technologie (e-commerce, AI, web 3.0, …) gezorgd voor heel wat innovaties binnen de retail. En het blijft verder bewegen om de consument op de wenken te bedienen en een ultieme beleving te bezorgen. Wat is de rol dan nog van de fysieke winkel?

Tim Gielen is naast co-founder van Wave of Engagement ook vooral retail concept denker & ontwerper. Door al zijn research en dankzij meer dan 50 gasten die in zijn #teamretail podcast kwamen praten over de toekomst van retail, bracht Tim een zeer inspirerende sessies met heel wat voorbeeld.

Enkele takeaways:

 • Er is altijd een toekomst voor de fysieke winkel. Al moeten ze mee evolueren. Hier zie je dat de geschiedenis zich herhaalt: waar we meer dan 100 jaar geleden begonnen met een kleine winkel op de hoek, evolueerden we naar supermarkten, winkelcentra, enz…
 • Online en offline gaan in elkaar over, bovendien versterken ze elkaar (denk aan de grote schermen bij schoenen Torfs, die het mogelijk maken op hun webshop te bestellen)
 • Online marketing wordt ook alsmaar duurder, soms heb je meer return door in fysieke winkels te investeren.
 • Winkels gaan ook meer inzetten op de beleving, wat opnieuw klanten trekt.
 • Tenslotte ga je het leven van je klant verbeteren, door hem/haar creatiever/slimmer te maken. Zo zorgen bedrijven/winkels van de toekomst voor workshops, ideëen via Youtube kanalen, blog posts, enz… Het product wordt zo een bijzaak. Klanten leren werken met het product, leren er het maximale uit te halen en verbeteren zichtzelf. Het product gaat zich op die manier ook verkopen.

Bedankt 3DCADWORKS voor de locatie en de mooie rondleiding na de sessie.

hackademy - retail of the future
hackademy - retail of the future

MEET HACK KEMPEN

Andreia Ruivo Garcia, Geert Alders en Dries Moelans stellen graag Hack Kempen aan jou voor. Wat zijn de plannen en waarom mag je dit zeker niet missen? Dat kom je binnenkort te weten!

Daarnaast maken we graag even de tijd om kort kennis te maken met jou (digitaal weliswaar).

Volg ons daarom zeker op sociale media!

team hack kempen
hacademy maart 2022 Tom Palmaerts

Schrijf hier in voor 17/03/2022

Schrijf je hier in voor de HACADEMY van 17 maart 2022 (19u), met Tom Palmaerts (Trendwatcher) als spreker. Ben jij klaar voor de toekomst?

Galerij

Social

Feed

Dave Shapira
Dave Shapira
Influencer
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Congue nisi vitae suscipit tellus. Ipsum suspendisse ultrices gravida dictum fusce ut placerat orci nulla.
Delphine Leroy
Delphine Leroy
Brand Ambassador
Lees verder
Nunc vel risus commodo viverra maecenas accumsan. Nec dui nunc mattis enim ut tellus. Lorem ipsum dolor sit amet. Vestibulum sed arcu non odio euismod lacinia. Ipsum consequat nisl vel pretium lectus. Tempor orci dapibus ultrices in iaculis nunc sed.
Eva Rossi
Eva Rossi
VP Marketing
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore Nunc vel risus commodo viverra maecenas accumsan. Nec dui nunc mattis enim ut tellus. Lorem ipsum dolor sit amet.
Thomas Brose
Thomas Brose
CEO
Lees verder
Nunc vel risus commodo viverra maecenas accumsan. Nec dui nunc mattis enim ut tellus. Lorem ipsum dolor sit amet.